Köp- och leveransvillkor

Priser
Moms ingår i priset med f.n. 25%.

 

Betalningsalternativ

- Kortbetalning/Nets
Nets Netaxept har funnits på marknaden i mer än 10 år och uppfyller marknadens krav på säkra internetbetalningar. De har beprövade lösningar och garanterar med certifieringar som PCI DSS samt ett eget framtaget koncept, Cash Management @ Internet och s.k. Anti-Fraud-lösningar säkra e-handelsplatser.  

Vi drar inga pengar vid kortbetalning om inte varan eller varorna finns inom en rimmlig och av er accepterad leveranstid.

Kontovillkor delbetalning

Genom vårt samarbete med Ecster kan vi erbjuda privatpersoner att teckna ett kontokreditavtal och därmed delbetala dina köp. I kassan väljer du delbetalning och hur många månader du vill dela upp betalningen på. Du kan när som helst välja att betala köpet i sin helhet.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen skickas hem till dig. Kreditgivare är Handelsbanken Finans AB (publ). Handelsbanken Finans (HF) är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. HF står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister.

Förutsättning för att ansöka om att delbetala är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

Om du tidigare delbetalat en vara genom Ecster kan du använda dig av samma konto och behöver inte genomgå en ny kreditupplysning. Om kreditgränsen på kontot är för låg för ditt köp ansöker du enkelt om en höjning.

Exempel: Vid ett köp om 10 000 kr är uppläggningsavgiften 0 kr och administrativ avgift 29 kr. Den gällande årsräntan är 13,82 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 18,74 %. Det totala belopp som du ska betala är 10 981 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 915 kr. Exemplet är beräknat på en antagen återbetalningstid om 12 månader av en fullt nyttjad kredit.

Ett kort på köpet

När du delbetalat så har du möjligheten att få ett kort - helt utan kostnad. Kortet är kopplat till din beviljade kontokredit. Kortet heter Ecster och har MasterCard-koppling. Med kortet kan du betala och ta ut kontanter i hela världen. Du får bonus på alla köp och varje månad får du fina erbjudanden och förmåner. Kortet har ingen årsavgift.

Leveranstid
Normal leveranstid är cirka 3-5 dagar. Under högsäsong kan det ta längre tid.

 

Leveranssätt
Vi skickar beställningar som postpaket/brev/övrigt eller med din specificerade leverantör.
Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

 

Frakt
Cyklar; Fraktfritt
Tillbehör & delar under 500kr; vi debiterar en reducerad fraktavgift på 99 kr per beställning oavsett antal.

Fraktfritt för beställningar över 500 kronor.
Samtliga cyklar skickas fraktfritt.

 

 

Reklamation och returrätt
Det är alltid garanti på de produkter du köper (1-5 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

 

Ångerrätt
Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. (Gäller ej vid special beställda varor) Vi följer Konsumentverkets rekommendationer se: Konsumentverket.se
 

Priser
Alla priser gäller tills vidare och inkluderar moms med 25%. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

 

Skador på paket och ej uthämtade paket
Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.
Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket & brev 14 dagar eller längre), så fakturerar vi dig 550 kr gällande tillbehör & 1000 kr gällande cyklar för vårt arbete med hantering av varorna och dom fraktkostnader vi får.

 

Personuppgiftslagen
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

 

Livstids servicegaranti
Vi lämnar livstids servicegaranti på nya cyklar köpta hos oss. Servicegarantin gäller endast förstahandsköparen av cykeln. Detta gäller arbetskostnaden och inte eventuellt utbytta komponenter utöver reklamationer som täcks av garantin. Servicegarantin täcker naturligtvis allmän service av cykeln såsom justering av växlar och bromsar(inkl. dina hydraliska skivbromsar)mm. (innefattar dock inte service av stötdämpare).

 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

 

Produkter