Cykeln är ett kärt fordon som används såväl till vardagspendlingen som tävlingen. Varje cykelmodell är unik men hör till en specifik typ av cyklar. I den här artikeln listas några få utvalda så att du får en större inblick i cykelvärlden.

Standard- och citycyklar

De här cyklarna används först och främst i tätbebyggda områden med underlag såsom asfalt och kullersten. Däcken brukar vara smala och finmönstrade. Cyklarnas stötdämpning och andra egenskaper gör att de inte är lämpliga för varken grusvägsåkning eller off road-åkning. Vidare kan cyklarna klassificeras som herr- och damcyklar där de mest karaktäristiska kännetecknen är att ramen hos herrcyklarna är triangelformad (mellan sadeln och styrramen) samt att sadeln är förhållandevis smal. Hos damcyklarna är ramen istället böjd så att kvinnor (som i högre utsträckning än män bär kjol och klänning) kan få plats på sadeln utan att klädesplagget är i vägen. Sadlarna brukar vara bredare för damcyklar än vad de är för herrcyklar då kvinnors bäcken och höfter i allmänhet är bredare.

Detta är två av de vanligaste typerna av cyklarna i svenska hem.

Elcyklar

Elcyklar drivs som namnet antyder av el. De flesta är el-assisterade vilket innebär att om du drabbas av elmotorhaveri kan trampa på för egen kraft. Elcyklar är ofta designade efter vanliga standardcyklar som du kunde läsa om i förra stycket. Egentligen är skillnaden inte så stor mer än att elcyklarna väger några kilogram mer än de vanliga, då motorn väger en hel del. Även däcken brukar vara lite grövre hos elcyklar. De är föga förvånande att de är dyrare att införskaffa än vanliga cyklar.

Mountainbikes

Mountainbikes som även går under akronymen MTB, används främst i svår terräng och förstås på kullar och berg. Mountainbikes har stötdämpare anpassade för snabba accelerationer och tvära inbromsningar liksom hopp. Däcken brukar vara räfflade och man sitter inte så högt upp jämfört med andra cyklar.